Rådgivning- Bli entreprenör

Hos vissa människor syns en entreprenöriell ådra i tidig ålder. Kanske genom att de startar egna insamlingar till välgörenhet, har en extrem förmåga att sälja jultidningar eller tillverkar egna pärlarmband som de prackar på grannarna.Men för många unga entreprenörer väcks intresset för företagande på gymnasiet, när de får chansen att driva ett UF-företag. Så var fallet för Josefine Abrahamsson och Kristofer Högberg, som båda grundade sitt första företag inom ett år efter studenten. I dag sitter de i styrelsen för Young Entrepreneurs of Sweden, YEoS, nätverket för landets ledande unga entreprenörer. Tillsammans har organisationens 180 medlemmar mer än 900 miljoner kronor i omsättning och fler än 1 000 anställda i sina företag. Metro Student träffade Josefine och Kristofer för att fråga dem om ungt entreprenörskap.

Först och främst – kan vem som helst bli entreprenör?– Ja, jag tror att alla kan bli entreprenörer. Men alla kan inte bli bra entreprenörer. Det beror mycket på vilka förutsättningar du har, både i din affärsidé och i dig själv, säger Kristofer.

Vilka egenskaper behövs för att bli en bra entreprenör?– Det allra viktigaste är att våga. Du måste våga tro på dig själv och utmana dig själv för att utvecklas i ditt entreprenörskap. Riktigt duktiga entreprenörer är bra på att anpassa sig efter förutsättningarna. Du behöver inte kunna allt själv – se till att omge dig med människor som väger upp det du tycker du är dålig på, tipsar Kristofer.– Jag tror att alla kan bli bra entreprenörer om de hittar något de brinner för. I YEoS är det en enorm variation i vad man sysslar med, vilken bakgrund man har, hur man ser ut och så vidare. Det är verkligen ett forum där du kan vara dig själv. Det som är gemensamt för oss är väl att alla är lite halvgalna, skrattar Josefine. Rådgivning- Bli entreprenör

Vill du starta eget företag och inleda din entreprenörsresa? Då har du kommit rätt.
Som medlem får du tillgång till allt från smarta verktyg till rådgivning.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig.

logga in/ registrera dig
med ett klick!

Det är kostnadsfritt och kommer alltid att vara det