Starta eget- blir du din egen chef. Du kan göra saker på ditt sätt och förverkliga dina egna idéer.har du både hand om kunder, gör affärsplaner, sköter bokföring och har kontakter med myndigheter. Vill du inte ta hand om allt själv kan du ta hjälp, till exempel med bokföringen.behöver du vara beredd att hålla koll och ta ansvar. Mycket av det du tidigare har tagit för givet som anställd är nu upp till dig själv. Men samtidigt arbetar du mot dina egna mål – det är en bra drivkraft!

Stort intresse och ökning av att starta eget

segment_analysis

Starta eget och antalet nybildade företag har ökat med 3 % under första kvartalet 2019 jämfört med samma period året innan (enligt Tillväxtanalys).

Under 2017 och 2018 minskade nyföretagandet systematiskt. Nu befinner vi oss dock i en tid av förändring med ökat intresse för just företagande. Regeringens "januari-överenskommelse" med dess fokus på företagande har troligtvis spelat stor roll för ökningen av antalet nybildade företag. Frågan är om denna ökning är här för att stanna eller om den allt eftersom ebbas ut.

Dela den här artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email
Dela på print